Trægulve behandling

 

Der findes mange typer af behandlinger af trægulve, som man kan bruge i forbindelse med renovering af sit gulv. Ens for alle behandlinger er at man skal afslibe og i de væreste tilfælde er man også nød til at afhøvle trægulvet. Typisk kan man ved en gulvafslibning, vælge imellem de gængse oliebehandling, ludbehandling eller lakering af sit trægulv.

 

Trægulvebehandling

 

Men med en trægulv behandling, er der utrolig stor forskel på de forskellige produkter som bliver solgt. Man får som udgangspunkt hvad man betaler for. De professionelle gulvafsliber bruger typisk produkter som er 40 procent dyrer end normale lakker. Det gør at overfladen af trægulvet i mange tilfælde får forlænget nedbrydningen af lakken med om til 4 år. Den største grund er ved en trægulv behandling med  lak, som indeholder UV absorber, forhindre man træet´s nedbrygning af UV lys. UV lys er som udgangspunkt nok den største fjende man kan finde til de fleste typer malinger. Grunden til at man ikke seer at der er UV absorber i alle typer maling, er for det første PRISEN. Det er en meget dyr råvare som bliver brugt specielt i klare lakker eller i transperante træbeskyttelse / lakker da der ikke er noget i lakken som beskytter imod UV lys. Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt med en UV absorber i en farvet maling da eks den hvide maling består af titandioxid. Titandioxid er det pigment som bliver brugt i 99 procent af alle malinger lige fra træbeskyttelser, vægmaling til trægulve behandling. I rigtig mange tilfælde er det, at jo mere titandioxid som bliver brugt jo dyrer maling. Det er som udgangspunkt det pigment som  giver den hvide dækkraft, samtidig faktisk endnu vigtigere blokere det for UV lyset trænger ind i træet. Der findes rigtig mange pigmenter til farvede lakker og malinger. Ens for de farver er, at de også hjælper til at beskytte imod imod UV lyset som giver en god trægulv behandling.

 

Trægulve behandling

 

Hvis man vil have udført en trægulv behandling , og vælger at få det lavet af  en professionel gulvafsliber sikrer man ikke blot, at man undgår ekstra udgifter ved, at skulle tilkalde ekspert for hjælp på et senere tidspunkt. Resultatet blev måske ikke som man havde håbet på fra starten. I de fleste tilfælde skyldtes det faktisk dårlig vedligeholdelse af diverse udstyr som man har udlejet.

Man får også mulighed for at få behandlet gulvet, med de bedste produkter på markedet, som er for dyrer for private, Men da det professionelle erhverv køber stort ind, er det også til meget konkurrencedygtige priser man får udført en trægulve behandling. Hvilket gør at prisen i de fleste tilfælde næsten vil være den samme, om man gør det selv, eller ej ved brug af de samme kvalitets produkter.